Schoolfruit 2018-2019

Schoolfruit 2018-2019
Dit schooljaar is de Schakel weer ingeloot om deel te nemen aan het EU schoolfruit programma. 

Scholen die meedoen met EU-Schoolfruit ontvangen 20 weken lang drie stuks groente/fruit per leerling per week. Tijdens de 20 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruitdigibord

 

Fruitleveringen

De schoolfruitleveringen starten in de week van 12 november 2018. In totaal ontvangen de deelnemende basisscholen gedurende 20 weken drie stuks gratis groente of fruit per week. Bekijk de fruitlevering per week. We eten het schoolfruit op woensdag, donderdag en vrijdagmorgen. 
Tijdens deze weken hoeft u uw kind dus geen groente of fruit mee te geven voor in de ochtendpauze. Mocht het zo zijn dat uw kind veel groente of fruit niet lust, zorgt u zelf voor een gezonde pauzehap. Dit mag ook een boterham met hartig beleg zijn.  

Beleid van 'de Schakel' mbt eten en drinken in de ochtendpauze
Als school bieden wij een omgeving aan waarin kinderen gezonde eetgewoonten aanleren. Dit begint bij de kleine pauze. Het beleid rond eten en drinken op onze school is dat de kinderen op twee vaste dagen in de week een portie groente of fruit (schoongemaakt) meekrijgen. Dit wordt gezamenlijk in de klas gegeten. Onze vaste groente- en fruitdagen zijn woensdag en vrijdag. Op deze dagen geeft u uw kind dus alleen groente en/of fruit mee. Wij vinden het wenselijk dat u op de overige dagen ook groente en/of fruit meegeeft aan uw kind. Eventueel geeft u iets anders kleins mee, zoals een volkoren boterham. Dit beleid zien wij als een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. (zie ook 7.5 van de Schoolgids)